Skip navigation.
Idéer om idéer

Popcatcher - min mp3-rippande bluffprodukt fanns redan på butikshyllan

Min fina bluffprodukt blir nog underkänd.

Jag ljög ihop en mp3-spelare som plockade låtar själv från radiostationerna. En som dammsög topplistorna alldeles själv. Det kändes som ett värdigt bidrag till Teknikmagasinets årliga tävling där man ska hitta på en "bluffprodukt" till deras kommande katalog.
Men det var ett litet problem;


Popcather fanns redan hos Teknikmagasinet.

Det fanns bara en sak att göra. Jag gick och köpte en. Och förstod varför de höll lite låg profil med att de hade den. Den var slutsåld i flera butiker bara på hörsägen, så jag fick jaga lite. Har inte hunnit köra den så mycket, men den verkar klara jobbet. Den behöver stå en natt eller ett dygn, men sen har den fixat en rejäl skörd med 100% laglig musik. Utan dator eller internetanslutning. Det var nån enstaka låt som innehöll en snackjingel, men det var en acceptabel miss.

Nu var det ingen slump att jag bluffade ihop produkten. Jag kände till företaget. Killarna har filat på sina algoritmer i åratal och har varit "nästan klara" i ett par år minst. Men steget mellan "nästan klar" och på butikshyllan är stort och riktigt jobbigt - speciellt för en konsumentprodukt. Därför tänkte jag retas lite med Teknikmagasinets jury och lura dem att publicera en produkt som redan fanns på ritbordet. Men... gänget på Popcatcher hade gjort en rejäl spurt och hunnit lansera - men det såg jag först när jag redan mailat mitt bidrag till Teknikmagasinet. Nåja... de fick en idé till. Som de INTE har i lager.

Och sen var det en annan idé jag funderade på att skicka in, men tyckte det var för en för magstark bluff. En mobiltelefon med jätteskärm. Så stor att man köper en till mormor så hon kan sitta i soffan och titta på MMS från barnbarnen ihop med tv-programmen. Men som sagt. ippi finns ju redan ute sen länge. "It's a big phone".