Skip navigation.
Idéer om idéer

Idéot-räknaren. Idiotenkel besökslogg för desperata bloggare utan logg.

Yxade just ihop ett snabbt försök på besöksräknare.

Vad gör man ifall man sitter med blogg på ett webhotell som inte har någon statistik?
Alltså... inte dålig eller svårläst statistik. Vi pratar om ingen statistik alls. Nada!
Och ingen möjlighet att stoppa i kod till en egen räknare, eller en extern räknare.

Man byter hotell såklart!

Men ibland är inte livet så enkelt. Exempelvis kan man sitta hos någon med andra fördelar. Som dessutom lovat fixa statistik. Mañana ungefär. Men i alla fall en svensk mañana - så det händer nog innan de stänger i alla fall.

Jag fick alltså frågan hur man klarar sig ett tag. Redan en gratis besöksräknarikon vore alltså ett turbolyft. Idéot-räknaren är just en sån. Bara att den går ett litet steg till och loggar besökarens IP, klockslag och hämtad sida. Det enda som krävs är en liten bild på varje sida som behöver statistik. En bild som denna:

Mer behövs inte. Och bilder brukar de flesta hotell klara av.

Nåväl. Ännu är det bara på teststadiet. Men om det funkar bra och intresset verkar stort nog kanske jag lägger på de extra funktioner som behövs för att flera ska kunna köra räknaren.
Det mest basala är väl:
- Inloggning till statistiksidan.
- Nån slags grafikpresentation (just nu får man fixa det själv för hand eller via t.ex http://awstats.sourceforge.net som borde kunna läsa filen som logformat=4. Jag säger BORDE eftersom jag inte provat. Det här är ett snabbt experiment bara än så länge.)
- Automatisk aktivering.
- Uthållighet. Alltså ett upplägg som kan betala sina kostnader om det blir många användare men ändå inte dryper av reklam.