Skip navigation.
Idéer om idéer

Idémationen seniortelefon finns faktiskt i verkligheten

Inbyggd ficklampa har den också. En idémation det med är jag rädd.

Meningen är inte att vara dissig, det är bara att jag hunnit läsa alltför många idéer om mobiltelefoner från alltför många idésprutor. Och precis som interesting.org konstaterat så är det först då man ser vad som är idémationer. De där idéerna som precis alla har. Inte för att de pratat ihop sig utan för att det är ett uppnött tankespår.

Och idén att göra enkla telefoner som passar äldre dyker konstant upp. Sen kan man ju undra varför ingen gjort någon när nu "alla" har just den idén. Inklusive mobiltelefontillverkarna. Som självklart haft sina egna motiv och prioriteringar. Men nu finns den i alla fall definitivt. Seniofon. Med inbyggd ficklampa, som också är med på idémationslistan.

Sen har vi förstås en annan seniortelefon som inte är en idémation, Inviews Ippi fast den egentligen borde vara det. Är det inte alldeles självklart att ersätta displayen på telefonen med en TV och tangentbordet med en fjärrkontroll? Det borde vara det. Men just den idén har jag märkt att många - även rutinerade i sammanhanget - haft svårt att greppa.

Det visar hur lurigt det är med vad som är idémation och inte. Det går inte så enkelt att förutspå. Och inte har den ficklampa heller.